Zunanji jacuzzi je odlična priložnost za uživanje v stiku z naravo

Ste vedeli, da je zgodovina masažnih bazenov zelo povezana z družino Jacuzzi? Sprva so se bratje Jacuzzi ukvarjali z obiranjem pomaranč, kasneje pa je eden od njih pričel izdelovati propelerje za letala. Še kasneje so se usmerili v proizvodnjo nove vrste črpalk za kmetijstvo, natančneje poljedelstvo. Leta 1948 pa je eden od sedmih bratov, čigar sin je imel revmatični artritis, strokovno znanje o črpalkah prenesel na znanje o razvoju potopnih črpalk za kopalne kadi. In tako je počasi nastal jacuzzi.

Jacuzzi je na sploh zelo priljubljen. V sklopu številnih rekreacijskih centrov pa tudi zasebnih hiš je postavljeno na tisoče masažnih bazenov oziroma jacuzzijev. Prav tako je priljubljen zunanji jacuzzi. Takšna vrsta jacuzzija poskrbi za odlično razvajanje v naravi.

Jacuzzi je manjši bazen z ogrevano vodo

Zunanji jacuzzi je torej odlična priložnost, da se razvajate v stiku z naravo. Sicer pa je jacuzzi z ogrevano vodo ter sistemom masažnih šob. Te nudijo vodno oziroma zračno masažo celega telesa. Blagodejni učinki vode delujejo na človekovo zdravje tako kurativno kot preventivno.

Predhodnih ogrevanega masažnega bazena je bil lesen čeber. Voda se je v njem ogrevala s pomočjo peči na drva. Najprej so takšno obliko razvajanja pričeli uporabljati v severnih predelih Evrope, in to vedno pozimi na odprtem. Dandanes pa je tehnologija masažnih bazenov razvita do popolnosti.

Jacuzzi za delovanje porabi le malo energije

Notranji ali zunanji jacuzzi se odlikuje tudi po tem, da porabi le malo energije, čeprav ga po uporabi ne izključimo. Njegova priključitev ne zahteva posebne električne napeljave.

Jacuzzi omogoča sproščanje po napornem dnevu in je najbolj naravni način za odpravljanje stresa. Obenem poskrbi tudi za lajšanje zdravstvenih težav, ne nazadnje je dobrodošel tudi v času prijetnega druženja s prijatelji, sorodniki in znanci.

Postavitev jacuzzija

Notranji pa tudi zunanji jacuzzi je za postavitev zelo preprost in hiter. Za postavitev ne potrebujete prav nobenega gradbenega dovoljenja. Bazen se priključi na električno energijo, napolni se z vodo. Ko se voda ogreje, je jacuzzi oziroma masažni bazen primeren za uporabo.

Sicer pa se jacuzziji med seboj razlikujejo po obliki, velikosti, funkcionalnosti, po uporabljenih materialih, ceni in ne nazadnje še po sami opremljenosti. Velikost je praviloma pogojena s številom masažnih sistemov ter anatomsko oblikovanih ležišč ter sedišč v bazenu.

This entry was posted in Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.