Vrtna kosilnica različnih tipov

Primerno izbrana vrtna kosilnica poskrbi, da je naša zelenica vedno videti urejeno. A izbira takšne naprave ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Še posebej, če takšno vrtno orodje izbiramo prvič. V tem primeru je še toliko pomembneje, da nam pri izbiri pomaga strokovno osebje v specializirani prodajalni z vrtnim orodjem.

Na prodajnem mestu s kosilnicami vas bo osebje zagotovo vprašalo, kako veliko površino nameravate kositi in kako pogosto. Ti dve vprašanji zahtevata namreč odgovora, ki sta ključna pri izbiri. Seveda vas bo pri izboru zanimala tudi cena.

Bencinska vrtna kosilnica

Če imate v lasti ali najemu nekoliko bolj obsežne trate, se bo vaše zanimanje ustavilo na bencinski kosilnici, ki je kot nalašč zasnovana za takšne površine. V primerjavi z električnim bencinski motor omogoča precej večjo moč, zato lahko učinkovito poganja kolesa kosilnice. Večinoma ima takšna vrtna kosilnica pritrjen še koš. Vanj se zbira odkošena trava.

Za košnjo z bencinsko kosilnico ne boste potrebovali električnega kabla. Posledično je takšna vrtna kosilnica dražja pri nakupu pa tudi pri vzdrževanju, če jo boste seveda primerjali z električno. Cene za vrtno kosilnico na bencin se gibljejo nekje med 180 in 1600 evri.

Kdaj je najbolj dobrodošla vrtna kosilnica na nitko

Ena od možnosti je tudi kosilnica za vrt na nitko. Zanjo je značilno, da ima gibko rezilno nit iz najlona. Ta se vrti z izjemno veliko hitrostjo. Takšna izbira je odlična za nekoliko težje dostopne dele vrta pa tudi za odstranjevanje visokih rastlin.

Cene akumulatorskih in električnih kosilnic na najlonsko nitko se v povprečju gibljejo med 30 in 300 evri. Motorna vrtna kosilnica na nitko pa vas bo stala nekje med 90 in 570 evri.

Kaj je značilno za robotsko kosilnico

Za robotsko vrtno kosilnico pa je značilno, da se premika na kolesih, poganja pa jo motor na elektrijo z največjo hitrostjo pol metra na sekundo. Vir energije za tovrstno napravo je akumulator za večkratno polnjenje.

Robotska kosilnica kosi kar sama in je kar precej draga. Cene zanjo se gibljejo med 370 in 1540 evri.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , , , . Bookmark the permalink.