Vrata v svet varnosti in diskretnosti

Občutek, da smo nekaj pozabili je zelo pogost. Zlasti, če smo v naglici zapustili dom in odhiteli na delovno mesto. Morda smo vmes še otroke peljali v vrtec ali šolo in pri tem hiteli. In ravno, ko opravimo vse potrebno, se usedemo, da si si odpočijemo nas preplavi ta grozni občutek. Občutek, da smo nekaj pozabili. Najpogosteje pozabimo zakleniti vrata. Morda še ne pomislimo, da smo ravno to pozabili. Velikokrat se sprašujemo, če smo izklopili štedilnik, ali smo zaprli psa, ali smo zaprli ograjo in podobno. Pa vendar se zelo pogosto dogaja, da pozabimo na vrata.

Povezava vrat s pametno napravo

Kaj potem potrebujemo, da bomo imeli vsaj eno skrb manj? Potrebujemo tisto kar nam moderna tehnologija omogoča. Potrebujemo čim več pametnih naprav. Predvsem takšne, ki določeno delo opravijo namesto nas. Ob enem pa nam omogočajo upravljanje z njimi na daljavo. Danes je že zelo veliko pametnih naprav okrog nas.

Pametni telefon, pametni računalnik, tablica in pametna televizija. Ker gre za zelo učinkovite in uporabne naprave so proizvajalci šli korak naprej. Zavedanje, da smo ljudje pozabljivi, zlasti v modernih časih, ko ves čas hitimo, so na trgu na voljo naprave, ki omogočajo, da se naš dom spremeni v pametni dom. Samodejno vklapljanje luči, samodejno ogrevanje, samodejno spuščanje ali dviganje rolet, samodejno zaklepanje vrat, zalivanje vrta in še marsikaj več. Vse to je danes mogoče. Vse kar potrebujemo je zgolj internetna povezava. Tako bodo vse skrbi odpravljene. Občutek, da smo nekaj pozabili bo preteklost. Zakaj? Ker bomo lahko sami preko aplikacije spremljali in upravljali z našim domom. Tako odklenjena ali zaklenjena vrata ne bodo več problem. Nikoli.

Več o idejah za opremo stanovanja lahko najdete na povezavi.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.