Sirarna in kmetija Pustotnik

Sirarna in kmetija PustotnikV idiličnem podeželjskem okolju, v osrčju Poljanske doline se nahaja kmetija Pustotnik. Na tej kmetiji, se poleg živinoreje, strokovnjaki že več kot dvajset let ukvarjajo s sirarstvom. Leta 1988 sta bila Žuža in Milan Brence odgovorna za začetek predelovanja mleka in sta tako ponovno obudila obrt, ki je bila na tem območju prisotna že pred več stoletji. Znanje, ki sta ga nabrala v tujini, velika želja in vnema do dela pa je omogočilo, da se tradicija še vedno nadaljuje. V današnjem času namreč sirarna Pustotnik poleg lastnega, torej kravjega mleka, predeluje tudi ovčje in kozje mleko iz okoliških kmetij. Oglejte si njihovo spletno stran kmetijapustotnik.si.

Sirarstvo z omenjenimi tremi vrstami mleka pa kmetijo oziroma sirarno Pustotnik uvršča na seznam redkih sirarn v osrednji Evropi s tovrstno ponudbo. Stranke namreč na istem mestu lahko dobijo tradicionalno pridelane izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka. Večletno delovanje kmetije in sirarne Pustotnik je doživelo velik napredek, saj danes kmetija ponuja strankam že več kot sedemdeset različnih izdelkov. Pomembno je, da omenjena sirarna ceni in spoštuje kakovost domače proizvodnje, saj tako kljub velikemu porastu izdelkov in predelave, še vedno uporablja tradicionalne načine sirarjenja.

Na spletni strani kmetije in sirarne Pustotnik lahko najdete še več informacij o sami storitvi, poleg tega pa si lahko ogledate katalog okusnih, domačih izdelkov. Izbirali boste lahko med mnogimi okusi zorjenih sirov, slastnimi svežimi mlečnimi izdelki in okusnim mlekom ter mlečnimi napitki. Zakaj ne bi preverili ponudbe in dodali na svoj jedilnik jedi bogatega, domačega okusa? Preverite njihovo spletno stran in si sirnico oglejte še danes!

This entry was posted in Razno. Bookmark the permalink.