Poceni letalske karte z www.explora.si

poceni-letalske-karte-z-www.explora.siVedno sem si želela prepotovati svet, a se mi je ta želja do nedavnega zdela še zelo nedosegljiva. Govorila sem, če mi nekoč uspe zadeti na loteriji, bom zagotovo šla okoli sveta. Zdaj sem ugotovila, da mi je ta želja pravzaprav na dosegu roke, kajti danes ni težko priti do poceni letalske karte.

Seveda najbolj poceni letalske vozovnice imajo nizkocenovci in s temi si lahko ogledaš skoraj vso Evropo, a za nekoliko bolj oddaljene destinacije imate ne voljo tudi kar nekaj portalov, kjer boste zagotovo našli dovolj poceni letalske karte. Tukaj lahko izbirate med številnimi tujimi kot tudi slovenskimi ponudniki poceni letalskih kart, ki pa bolj kot ne na koncu rezervirajo preko istega sistema.

Poceni letalske karte ni nujno, da so poceni

Recimo, da si želimo obiskati katero izmed svetovnih prestolnic ali pa se odločamo za kakšen bolj eksotičen kraj. Če želite resnično poceni letalsko karto boste morali biti vsaj malo prilagodljivi in si vzeti dovolj časa, da pregledate vse možne vam ljube datume. Velikokrat znajo biti letalske karte cenejše, če potujete med tednom – ob vikendih je namreč večje povpraševanje in si lahko letalske družbe privoščijo nekoliko dvigniti cene, saj vedo, da takrat ljudje pač potujemo. Poglejte torej tudi za lete med tednom. Nadalje, ne iščite poceni letalskih kart samo na enem mestu – v več zavihkih si odprite več različnih portalov in preden dejansko rezervirate let, primerjajte cene. Ne bojte se in poklikajte malo naprej – dokler jim ne daste številke vaše kartice, vas ne bodo bremenili nobenega zneska. Gre namreč za to, da nekateri na začetku napišejo bistveno nižjo ceno kot pa vam jo zaračunajo na koncu in tako na začetku poceni letalska karta ni več tako poceni kot ste sprva mislili, da je. Znajo vam zaračunati namreč samo rezervacijo leta – tako v eno kot v drugo smer, zraven morda na začetku v ceni ni bila vključena prtljaga in tako so vam jo zaračunali naknadno, na koncu pa je še zavarovanje, ki je ponekod že vključeno v ceni, ponekod pa sploh ne, eni pa ga zaračunajo na koncu. Tako da pred nakupom poceni letalske karte se res prepričajte ali je le-ta res tako poceni.

Včasih pa nam pride prav tudi kakšna dodatna pomoč – ko najdem poceni letalsko karto se obrnem na portal www.explora.si in jih kar pokličem. Povem, kam želim iti in kaj sem našla ter vprašam ali je to končna cena in kaj vse le-ta vključuje. Moram reči, da me do zdaj še niso pustili na cedilu – vedno nam skupaj uspe najti najbolj poceni letalske karte. Preverite, morda pa najdete kaj zase tudi sami.

This entry was posted in Potovanja and tagged , , , , . Bookmark the permalink.