Organizacija poroke

porokaPoroka je eden izmed najlepših dni našega življenja, tega pa ne moremo reči za organizacijo tega dogodka. Pred samo poroko je potrebno veliko načrtovanja, da se vse izide kar najbolje, kot lahko. Čeprav gre za enega izmed najlepših dni našega življenja nasploh, pa je načrtovanje le-tega kar stresno. Potrebno je uskladiti datume, pripraviti prostor, poslati vabila in še marsikaj.

Zagotovo se vse začne z določitvijo datuma poroke, šele zatem lahko planirate vse ostale stvari. Običajno po poroki sledi tudi pogostitev. Vsekakor se organizacijo da izpeljati veliko bolj lagodno, če datum določite dovolj zgodaj. Ženske imajo vedno težave z izbiranjem obleke, saj mora obleka biti popolna. Če imate dovolj velik proračun za poroko, to nebi smel biti problem, saj je v Sloveniji ogromno izkušenih krojačev, ki vam bodo izdelali čudovito obleko po meri. Po vsaki poroki pa običajno sledi tudi pogostitev, če se boste odločili za pogostitev na prostem, lahko najamete kakšen catering servis, ti vam bodo hrano pripeljali kjerkoli že boste, poskrbeli pa bodo tudi za pijačo. Najamete lahko tudi gostilno ali kočo, tam zaposleno osebje pa bo poskrbelo za vaše goste.

Ne pozabite pa se dogovoriti tudi za snemanje poroke, ker gre običajno za dogodek, ki smo ga deležni enkrat v življenju, je dobro, če se ga lahko spominjamo tudi čez 30 let. Vendar vsekakor ne najemite prvega snemalca, ki se vam za to delo ponudi, saj je delo precej zahtevno, poročni snemalci pa morajo imeti veliko znanja. Cenejša opcija je fotografiranje poroke, vendar vam priporočam, da se odločite za snemanje. Najboljši nasvet, ki vam ga pri organizaciji poroke lahko podam, je ta, da z organizacijo poroke začnete pravočasno.

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , . Bookmark the permalink.