Opis detektivskega poklica

detektiv-5Si želite postati detektiv? Odlična izbira če vas dotično področje zanima. Detektivski izpit lahko opravite prek Detektivske zbornice Slovenije, zahteva pa kar veliko znanja. Kakšno pa je sploh delo detektiva, no ja, ta zbira informacijo o posameznikih ali družbah. Samo delo obsega veliko različnih znanj in praktičnih izkušenj. Dober detektiv je splošno razgleda, samostojen in domiseln, dobro mora znati opazovati, imeti mora dober spomin in tako dalje.

Kakšne informacije pa detektiv sploh zbira. Ta lahko zbira informacije o osebah, ki so pogrešane ali skrite, o raznih dolžnikih, piscih anonimnih pismih, dokaznem gradivu potrebnem za dokazovanje ali zavarovanje pravic ter tako dalje. Privatni detektiv te informacije seveda lahko zbira samo na legalen način.

Če vas zanimajo cene detektivskih storitev je najbolje, da se obrnete na katero izmed detektivskih agencij. Čeprav detektivska zbornica določa priporočeno ceno detektivskih storitev med 50 in 70€ na uro, pa ima marsikateri detektiv postavljeno svojo urno postavko. Na spletni strani detektivske zbornice Slovenije boste dobili ogromno podatkov o samem delu detektivov, o cenah in postopkih, ki so potrebni za opravljanje detektivskega poklica, registriranih detektivih, ki so vam na voljo za najem in še kaj.

Veliko ljudi najame detektiva tudi za preverjanje nezvestobe, da prav ste slišali. Ko ljudje posumijo, da jih partner vara za to najamejo detektiva. Ta bo o partnerju zbiral informacije in jih nato posredoval naročniku, ta dokaz pa lahko uporabite tudi pri delitvi premoženja, skrbništva in tako naprej, saj je pridobljen povsem legalno. Kaj več o detektivskem izpitu pa v katerem drugem članku.

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , , . Bookmark the permalink.