Opis delovanja samopostrežne avtopralnice

avtopralnicaUporaba samopostrežne avtopralnice je vsekakor prednost, če za samo pranje doma nimamo ustreznih pogojev ali volje, saj je stvar opraviti v samopostrežni avtopralnici veliko enostavnejše. Prednost je namreč tudi v uporabi osmozne vode pri zaključnem izpiranju, saj po uporabi le-te vozila ni potrebno brisati, saj na površini avtomobila ne ostanejo ostani vodnega kamna oziroma beli sledovi mineralov v vodi.

Ampak kako samopostrežna avtopralnica sploh deluje?

Deluje na uporabo žetonov, kateri omogočajo izbiro različnih programov čiščenja. Načeloma imajo vse samopostrežne avtopralnice podobne programe. Prvi program je po navadi predpranje z detergentom in hladno vodo pod nizkim pritiskom. Drugi je krtačenje, ki se prav tako izvaja skupaj z detergentom in hladno vodo pod nizkim pritiskom. Tretji program je pranje, za katerega pa se uporablja toplo vodo pod visokim pritiskom. Četrti program je voskanje avtomobila spet z hladno vodo pod nizkim pritiskom in pa zadnji, 5. program z zaključnim izpiranje s hladno osmozno vodo pod visokim pritiskom.

Za koga je samopostrežna avtopralnica resnično priporočljiva rešitev?

Za tistega, ki doma nima prostora in možnosti da sam opere vozilo saj živi v bloku, mestnem jedru ali kje podobno. Stvar je cenejša kot uporaba avtopralnice. Priporoča se za tistega, ki mora imeti redno vzdrževan in negovan avto, saj je to njegov hobi, za tistega, ki se nameni temeljito oprati svoje vozilo ali pa za nekoga, ki bi svoje vozilo rad samo spral po raznih vožnjah po blatnih cestah, po peščenih območjih, po dežju in podobno.

Save

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , , . Bookmark the permalink.