Eksotična last minute potovanja

00954 Caribbean SeaŠe nikoli niso bile eksotične destinacije tako dosegljive kot so danes. Časi se spreminjajo in kar je še pred desetletjem veljalo za nedosegljivo nam danes leži skoraj na dosegu roke. V mislih imamo predvsem destinacije kot so Maldivi, Sajšeli, Karibsko otočje, Tajska in še bi lahko naštevali. Morda bi bilo dobro, da na začetku navedemo kaj imamo v mislih kadar govorimo o eksotičnih destinacijah? Zagotovo vse stereotipe, ki veljajo za besedo “eksotika”, med drugim tudi bele peščene plaže, turkizna barva morja, tropsko podnebje in seveda razvajanje pod palmami. Če je še pred desetletjem veljalo, da so rajski Sejšeli rezervirani samo za slavne in bogate pa to danes več ne velja. Danes lahko tako za Sejšele kot tudi za vse ostale eksotične destinacije ujamete v vsakem trenutku zelo ugodne last minute cene.

V nadaljevanju članka bomo govorili o tem katera eksotična last minute potovanja so najbolj priljubljena, kateri letni čas je najbolj primeren in kaj lahko zraven razvajanja pod palmami še počnemo. Izpostavili bomo tudi tista eksotična potovanja kamor lahko poletite kar iz domačih letališč. Živimo v času, ko so letalske povezave razširjene kot še nikoli in ni nam več potrebno potovati na velika evropska letališča, da bi lahko odleteli na Karibe ali na daljni vzhod. Seveda pa za last minute cene velja, da so velikokrat poleti iz letališč v Munchnu ali Frankfurtu cenejši kot poleti iz Ljubljane.

Biseri Indijskega oceana

Med biserje Indijskega oceana štejemo rajske otoke kot so Maldivi, Sajšeli, Mauritius in Šri Lanka. Vsi našteti so zadnja leta izredno popularni in vsako leto gostijo na tisoče turistov iz vsega sveta. Kadar pomislimo na otočke v Indijskem oceanu vsekakor najprej pomislimo na poležavanje pod kokosovimi palmami, sončenje na belih peščenih plažah in plavanje v toplem turkiznem morju. Toda na rajskih otokih Indijskega oceana je možno početi še veliko več. Samo pomislimo na neštete koralne grebene, ki so raj za potapljanje in snorklanje. Podvodni svet številnih atolov bo zadovoljiv še tako zahtevne potapljače.

last_minute_eksotika_2Na vseh naštetih otokih se je možno tudi poročiti ali pa se tja odpravit na poročno potovanje. Nizke last minute cene omogočajo, da so otočki v Indijskem oceanu zelo priljubljena poročna destinacija. Čeprav na številnih otokih ni katoliških duhovnikov pa vam lahko agencije vseeno uredijo simboličen poročni obred na beli peščeni plaži v senci kokosovih palm.

Čeprav lahko ugodne aranžmaje za to področje najdete skozi vso leto pa moramo vseeno pazit, da izkoristimo čas, ko imamo vsaj statistično gledano največ možnosti za lepo vreme in je morje najbolj čisto. Nepisano pravilo pravi, da je idealen čas za obisk Maldivov, Mauritiusa in ostalih destinacij v Indijskem oceanu med decembrom in aprilom.

Last minute Karibsko morje

karibi-jamajkaKadar govorimo o Karibih imamo v mislih predvsem destinacije kot so Jamajka, Kostarika, Barbados, Antiqua, Grenada in še mnoga druga. Vsem pa so skupne rajske plaže, vroče karibsko morje in številne možnosti preživljanja počitnic. Lahko se odločite za avanturistični oddih in zraven turističnih centrov raziščete tudi notranjost dežele, spoznavate kulturo, kulinariko in zgodivino.

Karibski državam je skupan močan pridih Latinske Amerike kar je možno čutiti na vsakem koraku in ravno zaradi tega so zgoraj naštete države še bolj mikavne za obisk. Skozi celotno leto so v turističnih agencijah na voljo ugodni last minute aranžmaji s poleti iz bližnjih letališč.

Dominikanska republika

Čudovita otoška država v Karibskem morju si deli otok Hispaniola z sosednjim Haitijem. Dominkanska republika je zelo priljubljena destinacija tudi med Slovenci. Zadnja leta se ogromno popotnikov odloči za potovanje v Dominikansko republiko ravno zaradi ugodnih last minute aranžmajev s poleti iz bližnjih letališč.

Za Dominikansko republiko velja, da je dežela nasprotij. Na eno strani precej revni domačini, ki živijo predvsem od velikih plantaž sladkornega trsja, na drugi strani razviti turistični centri.

Večina turizma se odvija na severu in jugu države med tem, ko notranjosti masovni turizem še ni dosegel. Na severu se nahaja letovišče Puerto Plata, kjer so cene nekoliko nižje od južnega dela otoka kjer se stoji precej razkošno letovišče imenovano Punta Cana.

Ugodne last minute cene za potovanja v Dominikansko republiko so na voljo v vseh letnih časih.

Kuba

kuba_last_minuteKuba je velja za eno zadnjih zatočišč socializma. Država je v svoji turbulentni zgodovini razvila prav poseben utrip življenja. Poznavalci pravijo, da je najbolj primeren čas za obisk Kube obdobje med novembrom in aprilom. V tem obdobju je možno najti last minute aranžmaje za Havano, Holguin, Varadero in Santa Claro.

Kubo je možno obiskati na različne načine, lahko se odpravite na Kubo tako, da izberete dober hotel in se prepustite lenarjenju. Lahko pa ste popotnik in najamete avtomobil ter samostojno raziščete Kubo. Priljubljene in cenovno ugodne so tudi avtobusne povezave, ki vam omogočajo potovanje po Kubi s pomočjo javnega prevoza. Načinov je veliko, pomembno je le, da ulovite najbolj ugodno last minute ponudbo za Kubo in odpotujete.

Eksotična Tajska

last-minute-tajskaEna izmed bolj popularnih last minute eksotičnih destinacij je zagotovo Tajska. Tajska velja za eno izmed bolj prijaznih držav na daljnem vzhodu. Popotnike zagotovo najbolj navduši s svojo raznolikostjo. Sever države je precej gorat in primeren za trekinge in popotniške avanture, na jugo pa lahko občudujete rajske otoke in dolge peščene plaže. Med najbolj znana letovišča, ki jih najdete na jugo Tajske spada zagotovo tudi Phuket. Phuket premore številne moderne hotele in bo prava izbira v kolikor se želite na Tajskem razvajati.

Pred potovanjem na Tajsko se je priporočljivo cepiti proti tropskim boleznim. Tajska je država kjer lahko hitro zbolite za malarijo. Referenti v turističnih agencijah vam bodo znali glede tega najboljše svetovati. Najboljši časza obisk Tajske je obdobje med mesecom novembrom in februarjem. V tem obdobju naj bi bilo statistično na Tajskem najmanj dežja.

Več o last minute eksotičnih potovanjih lahko skupaj s cenami in termini najdete tukaj.

This entry was posted in last minute. Bookmark the permalink.