Apartmaji na Hrvaškem

umagNaša družina vedno letuje na Hrvaškem. Dolga leta smo najemali apartmaje od zasebnikov, nato pa smo ugotovili, da so zasebni apartmaji na Hrvaškem v slabšem stanju kot v kompleksih velikih ponudnikov, cena pa je dejansko ista. Torej smo se odločili, da bomo raje letovali v apartmajih, ki spremljajo razne hotelske komplekse, ki so veliko bolj urejeni.

Najboljši apartmaji na Hrvaškem, v katerih smo bili doslej, so bili v Umagu. Bili smo presenečeni, da je vse pohištvo videti novo, da je vsa oprema v dobrem stanju in imajo apartmaji dejansko vse, kar potrebuješ. Poleg tega so bili ti apartmaji na Hrvaškem poleg hotela, zato je bilo vedno tudi dovolj animacije za otroke in tudi drugih aktivnosti, za katere si se lahko odločil. Obdajal jih je velik park, v katerem je tudi igrišče za tenis in mini golf, plaža je bila urejena, pa tudi večerne zabave ni manjkalo.

Kadar znanci negodujejo nad tem, kako so apartmaji na Hrvaškem v slabem stanju, jim torej vedno rečem, da ni nujno, da je tako. Le rezervirati ne smeš prvega, ki je prost v času tvojega dopusta, temveč se izplača nekoliko bolj potruditi – poleg opisa je treba zahtevati tudi slike, če jih ne ponudi že ponudnik sam.

Kaj je najpomembnejše pri odločitvi za najem?

Medtem ko se nekateri zadovoljijo s slabo posteljo in kuhinjo, v kateri dejansko ni možno kaj prida kuhati, se pri nas odločamo drugače. Apartmaji na Hrvaškem so tudi višjega razreda in bolj sodobni, in sama se vedno pozanimam, kdaj so bili nazadnje obnovljeni. Povprašam o tem, kakšna je postelja, saj ne želim spati na razmajanem ležišču, ki je po možnosti še nesnažno. Pozanimam se o tem, kakšna je kuhinja – je možno v njej dejansko kuhati, ali zgolj skuhati kavo in speči jajca? Ima morda celo mikrovalovno pečico? Ravno tako se pozanimam, ali ima apartma klimatsko napravo in ali je na terasi tudi kamin ali žar, ki ga lahko uporabljamo. Za udobje na morju je vse to pogosteje pomembnejše kot to, ali je apartma zgolj 50 ali kar 200 metrov oddaljen od obale.

This entry was posted in Potovanja and tagged , . Bookmark the permalink.